De topper tussen RSC Anderlecht en Standard was comateus

"De topper tussen RSC Anderlecht en Standard was comateus"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 20:45ma 30-11-2020 om 20:45

RSC Anderlecht kreeg zondagavond Standard over de vloer, de 'classico' wordt deze wedstrijd genoemd. De wedstrijd eindigde in een zoutloos gelijkspel, 0-0. Peter Vandenbempt nam de wedstrijd van zondagavond even onder zijn loep in zijn wekelijkse analyse op Sporza.

De collega van Peter Vandenbempt, Philippe Albert sprak duidelijke taal: "Dit was de slechtste classico die ik ooit al heb gezien". Vandenbempt pikte hierop in, "Nochtans, moet ik zeggen, zijn er al wel meer slechte geweest, maar toen zorgde het volk op de tribunes nog voor sfeer met vuurwerk en elektriciteit. Dat bruist en borrelt. Zelfs bij een slechte 0-0. Of er waren incidenten of discussies, er werd in de aanloop heen en weer geroepen, de belangen waren groot - duels om de titel of testwedstrijden hebben we heel veel gekregen de voorbije decennia tussen Anderlecht en Standard. Het voetballand stopte bij wijze van spreken met draaien."

Ook Vandenbempt vond de topper ronduit slaapwekkend. "Nu was deze topper comateus, meer een Coronico dan een Clasico, in een soort akelige stilte. Met 2 teams die geweldig hun best deden, daar niet van: hard gewerkt, goed verdedigd, maar zo verschrikkelijk slecht gevoetbald. Alsof ze voor het eerst in lange tijd weer tegen een bal trapten. Alsof ze opnieuw moesten leren passes geven, alsof ze nog nooit geleerd hadden wie wanneer best de bal kan krijgen. Of dat je om te scoren toch naar doel moet trappen. Het was armoe troef. Het was de Clasico van de lege zakken, een beetje zoals de clubkassen van die 2 traditionele clubs. De spelers op het veld kregen precies het publiek dat ze verdienen: geen dus", liet Vandenbempt weten aan Sporza in zijn wekelijkse analyse.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws