Beslissing over amateurvoetbal wordt pas op 7 december besproken

Beslissing over amateurvoetbal wordt pas op 7 december besproken

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 07:30za 28-11-2020 om 07:30

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 09:12di 01-12-2020 om 09:12

Het overlegcomité besliste dat er – buiten het openen van de winkels – nauwelijks tot geen versoepelingen komen tot 15 januari. Dat betekent dat het amateurvoetbal niet kan heropgestart worden kort na de jaarwisseling. Deze was voorzien in het weekend van 9 en 10 januari.

Het amateurvoetbal werd al zwaar getroffen door de coronacrisis, maar deze tegenslag komt extra hard aan. "Als we effectief pas in februari kunnen hervatten, dan moet je je zelfs de vraag stellen of het nog wel zin heeft om opnieuw op te starten", reageert voorzitter Marc Van Craen van Voetbal Vlaanderen in Het Nieuwsblad.

De plannen van Voetbal Vlaanderen waren om vanaf 14 december opnieuw de trainingen te hervatten, zodat er drie weken kon gewerkt worden richting een heropstart  van de competitie van tweede Nationale tot en met vierde provinciale. Aangezien er tot half januari niks verandert, mag er dus niet in groep getraind worden.

De vraag is ook welke gevolgen dit heeft voor het bekervoetbal. De 1/16e finales van de Croky Cup vinden plaats in het weekend van 9 en 10 januari. Daarin zijn nog een 10-tal amateurclubs actief. Wordt het een forfaitnederlaag of worden de wedstrijden opnieuw uitgesteld? Voorlopig is dat nog een vraagteken.

Update: Het amateurvoetbal ligt nog steeds stil in België. Voetbal Vlaanderen besprak maandag verschillende pistes en er was ook overleg met de Waalse bond. Alle pistes worden nu voorgelegd aan de Raden van Bestuur in Vlaanderen en Wallonië. De volgende crisiscel vindt plaats op maandag 7 december, dat meldt Het Nieuwsblad.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten die bekerwedstrijden uitgesteld worden?

Ja, dit is overmacht voor de amateurclubs
69%
Nee, laat de profclubs gewoon doorgaan
31%
(179 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws