Gerkens ziet Antwerp grote stap zetten in Europa: “Dat is levensbelangrijk”

Gerkens ziet Antwerp grote stap zetten in Europa: “Dat is levensbelangrijk”

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 15:45vr 27-11-2020 om 15:45

Antwerp won in de Europa League op het veld van LASK Linz met 0-2. Door het onderlinge resultaat heeft The Great Old nu een grote stap gezet richting de volgende ronde, dat ziet ook Pieter Gerkens.

Gerkens vindt Antwerp verdiend heeft gewonnen. “Ik denk dat we verdiend winnen hier. We wisten dat het heel moeilijk ging worden, naar het beeld van de vorige wedstrijd. Er waren kansen aan beide kansen, maar zeker na die rode kaart hebben we met momenten goed de weg naar doel gevonden.”

Antwerp had die 0-2 nodig om het beter te doen in het onderlinge resultaat. “0-1 bleef natuurlijk een riskante uitgangspositie, dus hebben we in eerste instantie geprobeerd om die 0 te houden en daarna de geruststellende tweede te scoren en dat is ons gelukt.”

“Dat we in het onderlinge resultaat de betere zijn van LASK is levensbelangrijk met het oog op Europees overwinteren. Bij mijn doelpunt kwam ik goed voor mijn mannetje en daarmee was het moeilijkste al gedaan. De bal van Jordan (Lukaku, red.) was perfect”, citeert Sporza.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws