Baeten (18) laat zich zien bij Club Brugge: Nu weten we hoe het moet

Baeten (18) laat zich zien bij Club Brugge: "Nu weten we hoe het moet"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 12:00vr 27-11-2020 om 12:00

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 12:14vr 27-11-2020 om 12:14

Club Brugge NXT pakte vorige week zijn eerste zege in 1B. Het versloeg Lierse Kempenzonen met 2-0. Voor aanvaller Thibo Baeten smaakt dat naar meer. 

Club NXT heeft zich langzaam aangepast aan profvoetbal. "We zijn nu bijna vier maanden bezig in deze reeks en hebben het gevoel dat we op de goede weg zijn", aldus Baeten bij Het Nieuwsblad. "We wisten dat we aan iets moois waren begonnen, maar ook aan iets dat enorm moeilijk was. Door het harde werken hebben we al stappen kunnen zetten en ik ben ervan overtuigd dat er nog gaan volgen. Daarom ook deed die eerste overwinning zoveel deugd. Het was een bevrijding."

Baeten beseft dat dit een lastig seizoen is. "Wij zijn allemaal amper 18 jaar en hadden bij de jeugd nog weinig verloren. Dat was wennen en niet zo evident om te aanvaarden. Nu weten we hoe het moet. Soms moeten we ook meer op het resultaat proberen te spelen. Club NXT staat voor mooi en verzorgd voetbal, maar eigenlijk hoeft het niet altijd zo mooi te zijn. Het mag ook eens anders, want dit is profvoetbal en daarin gaat het om de punten."

Zelf valt Baeten op door zijn tomeloze inzet. "Maar ik heb geleerd mij beter te beheersen", geeft hij wel aan. "Ook dat maakt deel uit van het leerproces. Toch zit dat ook in mijn spel. Ik moet als spits zoveel mogelijk proberen om het de verdediging van de tegenpartij lastig te maken. Als dat lukt, komen zij onder druk te staan en krijgen wij mogelijkheden. Ik denk wel dat ik die kwaliteit heb, maar ik weet ook dat er nog veel werkpunten zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws