Update: 'Liverpool moet dan toch niet gaan spelen in Dortmund'

Update: 'Liverpool moet dan toch niet gaan spelen in Dortmund'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 18:07do 26-11-2020 om 18:07

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 11:01vr 27-11-2020 om 11:01

FC Midtjylland speelt zijn laatste thuiswedstrijd in groep D van de Champions League mogelijk niet in eigen huis. De Deense club zou voor de ontmoeting met Liverpool op 9 december moeten uitwijken naar de thuisbasis van Borussia Dortmund, meldt het Duitse persbureau DPA.

De mogelijke verplaatsing heeft te maken met de coronaregels in Engeland. De spelers van Liverpool zouden na het bezoek aan Denemarken veertien dagen in quarantaine moeten. Dat is gezien de volle speelkalender vrijwel onmogelijk. The Reds en de UEFA dringen er daarom op aan om het duel in het  Signal Iduna Park van Dortmund te spelen.

Midtjylland wil niet op de zaken vooruit lopen en gaat er voorlopig vanuit dat het treffen in de MCH Arena in Herning wordt afgewerkt. "We zijn op de hoogte van de huidige reisbeperkingen, die van invloed kunnen zijn", zegt een woordvoerder van de club tegen Bold. "Maar de UEFA heeft de speellocatie op dit moment niet aangepast."

Update: De Champions League-wedstrijd tussen FC Midtjylland en Liverpool (9 december) wordt toch niet in het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund gespeeld. De Britse overheid heeft de restricties voor topsporters versoepeld, waardoor de spelers van Liverpool na een bezoek aan Denemarken niet meer in quarantaine hoeven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws