Breaking news

DC United, de nieuwe club van Losada: Historische club die eindelijk wil aanvallen

Wellenreuther na eerste basisplaats bij Anderlecht: Dat was een beetje pech

Wellenreuther na eerste basisplaats bij Anderlecht: "Dat was een beetje pech"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 16:30ma 23-11-2020 om 16:30

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 16:32ma 23-11-2020 om 16:32

Timon Wellenreuther heeft zijn eerste basisplaats gekregen bij RSC Anderlecht. Hij was begin oktober al eens ingevallen tegen Club Brugge, maar tegen Beerschot stond de Duitser aan de aftrap. Ondanks de nederlaag van paars-wit leverde hij een puike prestatie af.

Omdat titularis Hendrik Van Crombrugge nog te veel last ondervond aan zijn hand mocht Wellenreuther voor de eerste keer in de basis beginnen van trainer Vincent Kompany. Hij leverde een degelijke prestatie af met enkele prima reddingen. Hij stopte zelfs een strafschop van Raphael Holzhauser, maar liet zich wel vangen bij de rebound. "Dat was een beetje pech. Kan gebeuren als keeper. Volgende keer beter", vertelde Wellenreuther aan Het Nieuwsblad.

Anderlecht verloor met 2-1 op het veld van Beerschot. Bovendien was het spelniveau van paars-wit ondermaats. Er zijn leukere manieren om te debuteren voor een nieuwe speler. "We hadden niet het vertrouwen om op te bouwen zoals het hoort", vervolgde Wellenreuther. "In de eerste helft was het echt onvoldoende. Bij de rust hebben we bijgestuurd en vanaf dan liep het iets beter."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws