Breaking news

'Done deal: Still (28) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Beerschot'

Denier over verongelukte Anele: Hij moest het niet hebben van overtredingen

Denier over verongelukte Anele: "Hij moest het niet hebben van overtredingen"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 15:23ma 23-11-2020 om 15:23

Pierre Denier werd vanochtend wakker met het verschrikkelijke nieuws dat ex-Genk-speler Anele Ngcongca verongelukt is. De Zuid-Afrikaan speelde bij de Limburgers toen Denier nog assistent-coach was. Hij is dan ook kapot van het nieuws van zijn overlijden.

"Dit hakt erin. Het wordt vandaag moeilijk om mijn werk zoals normaal te doen", vertelde Denier aan Sporza. Na zijn periode hier in Genk heb ik nog regelmatig berichtjes naar hem gestuurd. Een maandje geleden kreeg ik er nog eentje van hem, waarin hij mij bedankte voor zijn tijd hier."

"Hij had hier niet alleen veel geleerd op voetbalgebied, maar ook in zijn privéleven. Afgelopen zomer wou hij trouwens terug naar België. Hij had aanbiedingen van Geel en Roeselare, maar het verhaal in Roeselare is niet doorgegaan. Anders was hij teruggekeerd."

Geliefd
Anele was bij Genk zowel op als naast het veld enorm geliefd. "Hij was een heel complete verdediger. Hij moest het niet hebben van overtredingen, was nauwelijks geschorst. Hij verdedigde op zijn talent. We dachten dat hij nog een stap naar een topclub zou zetten, maar we werden er toen zelf een en dus is hij gebleven."

"Hij was geen grote prater, maar iedereen had hem graag. Het plezier dat hij had op het veld, straalde ook van hem af in de omgang. Ik herinner me nog het feestje in de bus na de bekerwinst tegen Mechelen. Daar was hij haantje-de-voorste", besloot Denier.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws