Van den Brom zegeviert bij debuut: Genk laat twee gezichten zien tegen Moeskroen

Van den Brom zegeviert bij debuut: Genk laat twee gezichten zien tegen Moeskroen

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 22:40zo 22-11-2020 om 22:40

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 22:49zo 22-11-2020 om 22:49

John Van den Brom heeft zijn debuut bij KRC Genk al winnend afgesloten, rode lantaarn Moeskroen werd met 4-1 weer huiswaarts gestuurd. Theo Bongonda was andermaal de uitblinker met twee doelpunten.

Geen grote wijzigen in de basisopstelling bij Genk, zoals verwacht hield Van den Brom vast aan de spelers die het ook onder Jess Thorup naar behoren deden. Dat zorgde echter niet voor sprankelend voetbal bij de thuisploeg, Moeskroen was veruit de beste ploeg in de eerste helft. De laatste in de stand zag zijn goede intenties ook beloond worden, op het halfuur bracht Da Costa Moeskroen op voorsprong.

Genk moest reageren, maar slaagde daar amper in. Net voor rust kon Genk echter rekenen op een klasseflits van Ito, de Japanner scoorde de gelijkmaker na een knappe slalom. Moeskroen ging de kleedkamer in met donderwolken op de gezichten, het was een zure tegentreffer. In de tweede helft liet Genk echter een ander gezicht zien, met veel aanvallende druk.

Na tien minuten in de tweede periode wist Genk daar ook een voorsprong uit te puren, Bongonda zorgde voor de 2-1. Niet veel later mepte de Limburgers Moeskroen helemaal tegen het canvas, Onuachu was goed gevolgd op een schot en werkte de rebound in doel. Moeskroen van de hemel naar de hel, Genk kwam onder stoom.

Tien minuten voor tijd maakte uitblinker Bongonda het feestje compleet voor Van den Brom, na een knappe aanval over verschillende stationnetjes werkte hij de 4-1 tegen de netten. Dat was ook meteen de eindstand. Door de overwinning pakt Genk 15 op 15, Moeskroen blijft troosteloos laatste.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Was jij onder de indruk van Genk?

Ja, ze waren goed
65%
Nee, ik vond ze matig
35%
(168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws