Verschaeren over moeilijke periode bij Anderlecht: “Nooit eerder meegemaakt”

Verschaeren over moeilijke periode bij Anderlecht: “Nooit eerder meegemaakt”

20-11-2020 08:26
4

Yari Verschaeren kende een moeilijke periode bij RSC Anderlecht. Blessureleed, Covid-19 en een vormdip. Tegenover Het Nieuwsblad laat de middenvelder zich uit over de situatie.

Verschaeren was drie maanden buiten strijd nadat hij op 15 december tegen Standard zijn voet omsloeg. “Zo'n revalidatie had ik nooit eerder meegemaakt. Je moet leren omgaan met pech, maar voor een jonge speler is het dan niet evident om weer in het ritme te komen. Bovendien sloeg de coronacrisis dan toe.”

“En toen we aan de nieuwe voorbereiding begonnen, was ik niet in vorm. Gelukkig heb ik een heel goeie relatie met Vincent Kompany. We zijn altijd eerlijk tegen elkaar en dat heb ik het liefst. Ik ga nooit vragen waarom ik op de bank zit. Als ik slecht ben, weet ik dat zelf wel en dan heb ik geen trainer nodig die toch zegt dat het goed is.”

Covid-19
Vervolgens testte Verschaeren positief op corona. “Weer pech. Ik was voor het eerst in de basis begonnen en had gescoord, maar kort na de match kreeg ik het slechte nieuws van mijn coronatest op de matchdag. In eerste instantie was ik bezorgd dat ik anderen had besmet, tegenstanders of ploegmaats.”

“Na mijn doelpunt waren we namelijk in elkaars armen gesprongen. Dat was niet zo slim, maar in zo'n euforisch moment kun je dat moeilijk tegenhouden. Daarnaast vroeg ik me af waar ik het virus had opgelopen. Wellicht zal dat op de club geweest zijn, terwijl we nochtans alle maatregelen volgen. Vervelend.”

Verschaeren had enkele symptomen. “Ik voelde me niet ziek. Een beetje hoofdpijn, mijn smaak en geur die weg waren en sneller vermoeid. Toch bleef ik binnenshuis trainen. Mijn vriendin Zoë was bij mij en dus was ik niet alleen. Al is het niet fijn als andere mensen boodschappen voor je moeten doen.”