Lombaerts na zijn carrière: “Het zwarte gat is veel gezegd. Ik mis de spanning

Lombaerts na zijn carrière: “Het zwarte gat is veel gezegd. Ik mis de spanning"

19-11-2020 21:15
3

De Rode Duivels wisten zich te plaatsen voor de Final Four in de Nations League. Een aandachtig toeschouwer was Nicolas Lombaerts, hij was ook te gast in de podcast 'Top Of The League'. Hij gaf aan dat hij vooral de spanning van voor de wedstrijd te missen.

Lombaerts vertelt dat zijn carrière vroeger gestopt is dan dat hij gepland had. "Ik had niet gedacht dat het zo snel ging komen", gaat hij verder over dat gemis. "Met een paar Rode Duivels waren we ook altijd bezig van, ‘kijk, we gaan toch blij zijn als onze carrière erop zit’. Zeker als je jonger bent. Maar eens je de 30 nadert, begin je toch iets te veranderen en wil je het toch nog zo lang mogelijk rekken. Altijd weg met de Rode Duivels, terwijl de andere spelers in de competities de tijd hebben om eens ergens naartoe te gaan. En wij moeten dan weer op hotel zitten... Ik zie de spelers waarmee ik die gesprekken voerde, nu bijna of al recordinternational zijn. Ik kan hen maar gelijk geven dat ze zo lang mogelijk doordoen", vertelt Lombaerts in de podcast.

Als hem gevraagd wordt of hij het voetballersleven mist was hij duidelijk. "Het zwarte gat is veel gezegd, maar ik mis vooral de spanning van de wedstrijden", klinkt het nog bij de gewezen centrale verdediger. “Ook de kleedkamer, zelfs de reacties van de fans ook al is het slecht... In de belangstelling staan is misschien iets te veel gezegd, maar toch zo de appreciatie van de mensen. Dat mis ik toch meer en meer", besloot Lombaerts.