Vanaken ontgoochelt bij Rode Duivels: Weet niet of hij stap kan zetten

Vanaken ontgoochelt bij Rode Duivels: "Weet niet of hij stap kan zetten"

15-11-2020 14:00
71

Hans Vanaken is nog altijd een kanshebber voor het EK 2021. De middenvelder van Club Brugge is een vaste waarde geworden in de selectie van bondscoach Roberto Martinez. Eddy Snelders twijfelt echter of hij ook echt meegaat.

Vanaken zit in een behoorlijk lastige situatie. "Hij is te jong voor de huidige generatie en te oud voor de nieuwe", geeft Snelders aan. "Woensdag was hij onopvallend, maar ik ben niet akkoord als je zegt dat hij dringend naar een buitenlandse competitie moet, dat hij het te gemakkelijk heeft in België. Omdat ik niet weet of hij een stap hoger kàn zetten. Vooral omdat hij op zijn best is in het systeem van Club, waar hij omzeggens de baas is en waar hij ongelooflijk waardevol is", klinkt het in De Zondag.

Vanaken blijft mogelijk nog enkele jaren bij Club. "Hij beseft wellicht zelf dat een buitenlandse competitie, een hoger niveau en tempo, een andere mentaliteit, in een nieuwe ploeg, in een andere positionering wellicht, meer druk… niet zó evident is. Ik weet niet hoe heimweegevoelig hij is, maar ik heb toch niet de indruk dat hij, zeker na zijn contractverlenging, staat te springen om in het buitenland te gaan vechten voor zijn plaats. Want voor de top is hij misschien iets te traag."

Vanaken heeft zo wel een nadeel tegenover zijn concurrenten. "Dan kan je wel zeggen dat spelers als Tielemans, Praet… in het buitenland wel die stappen hebben gezet, die zijn wel een stuk jonger. Dan had Vanaken vijf jaar geleden die keuze moeten maken."