Cyriac (ex-Standard): Mijn keuze voor Anderlecht was niet de juiste

Cyriac (ex-Standard): "Mijn keuze voor Anderlecht was niet de juiste"

13-11-2020 23:44
2

Er is heel wat rivaliteit tussen RSC Anderlecht en Standard, maar de twee clubs hebben ook al flink wat spelers gehad die voor beide ploegen hebben gespeeld. Daar is Gohi Bi Cyriac Zoro er één van. Maar slagen deed hij bij één van die clubs, Anderlecht, niet.

In 2012 maakte de Ivoriaan de overstap van Standard naar RSC Anderlecht. Een opvallende transfer, die blijkbaar ook niet zo makkelijk was voor hem. “Het was toen een heel moeilijke beslissing om te nemen", zegt hij bij StandardDeLiege.

"We hadden een geweldige groep bij Standard, maar veel spelers besloten te vertrekken. Ik maakte mezelf daarom wijs dat het ook voor mij beter was om te vertrekken", geeft de Ivoriaan nu aan.

Een keuze die hij achteraf misschien best niet had gemaakt. "Spijt heb ik niet, want ik heb veel geleerd bij Anderlecht. Maar het was niet de juiste keuze, zeker niet op dat moment. Standard heeft me alles gegeven en dan gaf ik ze zo’n ‘bedankje’", klinkt het.

De inmiddels 30-jarige Cyriac zit zonder club nadat zijn contract bij het Turks Sivasspor afliep. Cyriac, die bij Standard helemaal doorbrak, kon achttien keer scoren in 66 duels voor de Rouches en was er ook goed voor elf assists. Bij RSC Anderlecht wist hij niet helemaal te overtuigen, met elf doelpunten en zeven assists in 76 partijen.