Maak hem niet af, de Rode Duivels gaan hem nog nodig hebben

"Maak hem niet af, de Rode Duivels gaan hem nog nodig hebben"

13-11-2020 11:30
37

Sebastiaan Bornauw maakte woensdag geen geweldige indruk tegen Zwitserland. Zeker bij de 0-1 ging hij in de fout. Zijn adviseur Daniel Van Buyten hoopt echter dat de fans hem blijven steunen. 

Van Buyten heeft begrip voor de tegengoal. "Het is een delicate fase", vertelt hij aan La Dernière Heure. "Hij is niet de enige die daar in de fout gaan. Hij heeft zijn man beet, maar een tweede Zwitser duikt op in zijn zone. Hij had dat moeten aanvoelen, maar kreeg ook geen steun."

Volgens Van Buyten heeft ook het systeem enige invloed. "Bij FC Keulen speelt hij altijd met vier achterin. Bij een driemansdefensie moet je veel communiceren, maar dat gebeurde woensdag niet. Zonder publiek merk je dat goed. Misschien komt dat omdat de Belgische ploeg heel jong was, met veel minder leiders. Met wat meer communicatie had de tegengoal vermeden kunnen worden."

Van Buyten heeft al contact gehad met Bornauw. "Ik had hem woensdag aan de lijn. Hij was natuurlijk ontgoocheld, maar hij heeft een sterk karakter. Die fout is een les voor hem. Een jonge bakker die zijn brood verbrandt, verandert ook niet van werk. Hij moet aan de volgende match denken en zich niet laten beïnvloeden door kritiek."

Bornauw is klaar om opnieuw te presteren. "Hij is zijn vertrouwen niet kwijt. Hij blijft de speler die vorig seizoen nog werd verkozen tot beste speler bij FC Keulen. Nu heeft hij een moeilijker moment, maar ze moeten hem niet afmaken. Vroeg of laat gaan de Rode Duivels hem nodig hebben. Het EK blijft in zijn hoofd zitten."