Vandenbempt vreest niet voor Rode Duivels na het einde van de 'Gouden Generatie'

Vandenbempt vreest niet voor Rode Duivels na het einde van de 'Gouden Generatie'

12-11-2020 17:14
4

Heel wat mensen blijven vrezen voor de toekomst van onze Rode Duivels. We zitten met een Gouden Generatie die echter op zijn einde loopt. Toch vreest Peter Vandenbempt niet dat ons land helemaal ten onder zal gaan bij het einde van onze Gouden Generatie.

"De vrees dat we na de Gouden Generatie zullen teruggeworpen naar het niveau van weleer is ongegrond", vertelt Vandenbempt bij Sporza. "Ik ben ervan overtuigd dat we de komende 10 jaar niet zullen afglijden naar de nummer 75 van de wereld en naar een elftal dat verliest in Armenië. Daar geloof ik niet in", klinkt het.

Volgens hem zal België dan ook een goed niveau blijven tonen. "Daarvoor is er te goed gewerkt met de jeugd in onze clubs en is er te veel potentieel. Maar dat we de komende 20 jaar nooit meer een elftal zullen hebben als de voorbije 5 jaar is ook duidelijk", vertelt de radiostem.

Al beseft hij ook dat we mogelijk nooit meer zo goed zullen zijn. "We hebben 5 spelers van wereldklasse (gehad): Courtois, Kompany, Eden Hazard, De Bruyne en Lukaku. Daarachter heb je topspelers als Mertens, Witsel, Vertonghen, Vermaelen,... De kans dat een klein land als België dat nog eens samenbrengt in 1 generatie is onbestaande", oordeelt Vandenbempt nog.