Martinez analyseert Rode Duivels na Zwitserland: “Dan heeft dat gevolgen”

Martinez analyseert Rode Duivels na Zwitserland: “Dan heeft dat gevolgen”

12-11-2020 07:00 Laatste update: 07:09
4

De Rode Duivels maakten een 0-1 achterstand goed tegen Zwitserland en wonnen uiteindelijk met 2-1. Bondscoach Roberto Martinez analyseerde na afloop de wedstrijd tegenover Het Laatste Nieuws.

“Dit was geen gemakkelijke wedstrijd”, begon Martinez. “We moeten de Zwitsers feliciteren voor hun werk van de laatste jaren, met hun bondscoach Vladimir Petkovic die het heel goed doet. Zijn manier van spelen is echt een test voor de tegenstander. In de eerste helft slaagden we er niet in om de bal bij te houden, na de rust was dat beter."

"Hoe we dan verdedigden, het samenspel met nooit aflatende inzet... Dit was een deugddoende prestatie", gaat Martinez verder. "Het resultaat doet me deugd, maar ook de manier waarop. Ook hoe de nieuwelingen zich manifesteerden was een goede zaak. Zowel voor de spelers zelf als voor de federatie.”

“Als je zoals voor de rust te gemakkelijk balverlies lijdt, dan heeft dat gevolgen. Wij zijn als team vooral gebaseerd op wat we doen in balbezit. We waren onszelf niet aan de bal, en als dat het geval is, dan wordt het moeilijk. De tweede helft was anders. Daar stonden we defensief zoals het moest tegen een ploeg die toch top tien is in Europa. Eens we de bal hadden, was het veel beter", aldus de Spaanse keuzeheer.