Anderlecht blijft vernieuwen, performance-departement is aan de beurt

Anderlecht blijft vernieuwen, performance-departement is aan de beurt

10-11-2020 18:45
3

RSC Anderlecht wil net zoals elke club haar spelers zo fit mogelijk krijgen. De laatste maanden hervormde daarom de laatste maanden haar departement Performance.

''Performance' gaat veel verder dan zomaar een goede fysieke conditie door de juiste training. Alle spelers van RSCA worden ook op medisch en mentaal vlak nauwgezet opgevolgd. Het Performance-departement zorgt verder ook nog voor de evenwichtige voeding op maat die topvoetballers nodig hebben', klinkt het bij Anderlecht.

Ervaring uit Engeland
Afgelopen zomer haalde Anderlecht Damien Roden in huis. Paars-wit stelde de Brit aan als Head of Performance aan. In het verleden werkte Roden onder meer bij Blackburn Rovers, Manchester City, QPR en Stoke City.

Binnen de medische cel kwam Prof. dr. Luc Vanden Bossche Anderlecht versterken. het Diensthoofd Fysische geneeskunde en revalidatie aan het Universitair Ziekenhuis van Gent is in het Lotto Park sinds 1 november als clubarts aan boord.

Breder samenwerken met UZ Gent
Daar houdt het niet op. 'RSCA gaat ook op een veel bredere manier samenwerken met het UZ Gent, bijvoorbeeld voor medische en fysieke testen. Niels Mathieu, in totaal al 7 jaar als kinesist verbonden aan RSCA, wordt de nieuwe Head Physical Therapist. Maarten Brecko, kinesitherapeut met 13 jaar ervaring uit Achel, versterkt dan weer het team als Physical Therapist', laat Anderlecht nog weten. 

Anderlecht zal ook de komende tijd blijven investeren. 'RSCA zal de nodige investeringen blijven doen om een perfecte omkadering te bieden voor alle spelers en hen optimaal verder helpen ontwikkelen.'