Van den Brom krijgt raad: “Ik zou bij KRC Genk voor drie verdedigers kiezen”

Van den Brom krijgt raad: “Ik zou bij KRC Genk voor drie verdedigers kiezen”

09-11-2020 20:33
8

John Van den Brom is de nieuwe hoofdtrainer bij KRC Genk. Jacky Mathijssen geeft tegenover Het Belang van Limburg zijn visie over de speelstijl van de Limburgers.

Mathijssen is fan van de 3-4-3-formatie bij KRC Genk. “Tegen STVV werd het voordeel van de Genkse 3-4-3 nog maar eens duidelijk, zowel in defensief als offensief opzicht. Nazon brak in de eerste helft enkele keren uit, maar telkens kon een Genkse verdediger nog tussenkomen.”

“Het klinkt raar, maar als je met vier achterin speelt, is dit moeilijker, omdat de afstand tussen de verdedigers groter is als je met pure backs speelt. Met drie in de defensie kan je dus aanvallend ook meer risico in je spel leggen en voor een snelle omschakeling zorgen.”

“Ik ben dan ook benieuwd naar de veldbezetting die John van den Brom zal hanteren. Als hij teruggrijpt naar zijn geliefde 4-3-3 zullen zeven, acht spelers weer in een andere rol gestopt worden. Dat is Van den Broms goed recht, maar hij zal die spelers toch ontgoochelen, hoor.”

“Neem nu Bongonda, hij heeft bij Genk lopen sukkelen in het verleden, maar voetbalt nu bevrijd”, gaat Mathijssen verder. “Ik vraag me af hoe hij zal reageren als hij weer op de kant geplakt zou worden en mee moet verdedigen tot op zeventig meter van het doel.”

“Dan verliest hij opnieuw een groot deel van zijn kwaliteiten. Net als Maehle, om er nog eentje te noemen. Ik zou dus vasthouden aan de huidige bezetting, maar ik denk niet dat Van den Brom dat zal doen. Als ik het goed heb, is hij nog nooit gestart met een driemansdefensie”, aldus Mathijssen.