Toen Anderlecht Doku aan Rennes verkocht, begreep ik dat de situatie ernstig was

"Toen Anderlecht Doku aan Rennes verkocht, begreep ik dat de situatie ernstig was"

07-11-2020 08:44
14

RSC Anderlecht zit al jaren in een sukkelstraatje en heeft het moeilijk om weer de topclub van weleer te worden. Dat ziet ook Jan Mulder, wiens paars-witte hart bloedt.

"Bij Anderlecht verliep de achteruitgang geleidelijk", merkt Mulder op bij Le Soir. "Zowel sportief als financieel. Ik huil nooit als Anderlecht een wedstrijd verliest in Brugge of Charleroi. Het overkomt alle teams. Maar toen ik zag dat de club Doku aan Rennes verkocht, begreep ik dat de situatie heel ernstig was", geeft de Nederlander aan.

De grote talenten moeten verkocht worden en de terugkeer wordt moeilijk door de financiële problemen. Volgens Mulder zal het dus nog even op de tanden bijten blijven voor de fans van Anderlecht. "Misschien is de club helemaal terug over vijf jaar", aldus Mulder.

"Ik kan de toekomst van voetbal niet tekenen. Er is hoop voor nodig. Bij Anderlecht is het afwachten en hopen dat het weer begint. Alle supporters moeten bij elkaar blijven, schouder aan schouder zonder te dichtbij te komen vanwege het coronavirus", lacht hij. "En ze moeten de club steunen. Ze zullen de club steunen. En het zal van ieders kant geduld vergen", besluit Mulder.