Koeman moet Messi verdedigen: 'Van elke speler kun je zo'n foto maken'

Koeman moet Messi verdedigen: 'Van elke speler kun je zo'n foto maken'

06-11-2020 13:59
2

Ronald Koeman kreeg vrijdag op de persconferentie voor de thuiswedstrijd tegen Real Betis achttien vragen, waarvan er zes over Lionel Messi gingen. De trainer van FC Barcelona staat volledig achter zijn vedette.

De kritiek op Messi neemt toe, nu de Argentijn dit seizoen alleen nog maar vanaf de penaltystip heeft gescoord. In de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev maakte hij bovendien een zwakke indruk. Veelzeggend: een video waarin hij over het veld wandelde ging viral.

"Leo is een geweldige speler, die altijd voor problemen zorgt bij de tegenstander", reageert Koeman op één van de vele Messi-vragen. "Mentaal is hij sterk, ik zie hem genieten. Hij is een winnaar en net als iedereen heeft hij het moeilijker als het even niet gaat zoals hij wil, maar hij is erg betrokken bij de hele situatie."

Koeman wil geen woorden vuilmaken aan de houding van Messi. "Ik denk niet dat het nodig is om hier weer op in te gaan. Van elke speler kun je een foto maken terwijl hij wandelt. Ik heb niets gezien en ben er ook niet in geïnteresseerd. Zijn houding is uitstekend. Als je problemen wil maken, is dat jouw probleem. Hij heeft nog steeds veel kwaliteit en is belangrijk voor ons."