Inhaalmatchen in JPL: 'Twee wedstrijden in één weekend én op Europese avonden'

Inhaalmatchen in JPL: 'Twee wedstrijden in één weekend én op Europese avonden'

06-11-2020 07:00 Laatste update: 07:02
6

Het coronavirus teistert nog steeds ons land. Ook het voetbal blijft niet gespaard, want verschillende wedstrijden in de Jupiler Pro League werden reeds uitgesteld. Om voor ademruimte in de kalender te zorgen kwam de Pro League tot een akkoord met de UEFA wat betreft de inhaalmomenten.

Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Royal Excel Moeskroen hebben reeds meer dan één wedstrijd in te halen, dat terwijl er amper vrij weekends zijn. 'Zo is er in samenspraak met de kalendermanager beslist om ook op dagen met Europees voetbal wedstrijden in te plannen, zij het op een vroeger aanvangsuur dan de wedstrijden in de Champions League en de Europa League', aldus Het Laatste Nieuws.

Al is er nog een andere mogelijkheid bij uitstel. 'Daarnaast is ook beslist dat clubs mogelijk twee wedstrijden in één weekend moeten afwerken: de ene op vrijdag, de andere op maandagavond. De Pro League heeft ook twee inhaaldata voorzien eind december en begin januari, mochten er in de toekomst volledige speeldagen dienen uitgesteld te worden', besluit de krant.