Leko erkent sleutelduel tegen LASK: Zege zou enorme stap naar overwintering zijn

Leko erkent sleutelduel tegen LASK: "Zege zou enorme stap naar overwintering zijn"

04-11-2020 13:45
3

De belangrijke duels volgen elkaar razendsnel op voor Royal Antwerp FC. Na de verdiende overwinning bij Ludogorets (1-2) en de stuntzege tegen Tottenham Hotspur (1-0) kan The Great Old Europese kwalificatie zowaar al ruiken. Ivan Leko beseft dat het duel tegen LASK Linz een sleutelrol kan vervullen.

Als Antwerp donderdag de drie punten op de Bosuil houdt, doet het een geweldige zaak. "Akkoord, morgen winnen zou een enorme stap naar overwintering zijn", geeft Leko toe op zijn perspraatje. "Maar daar denk ik eerlijk gezegd niet aan. De focus ligt op wat wij kunnen doen om het beste reusltaat te halen. Niet vergeten dat we uit pot 4 komen. Ik ben nog niet bezig met wat kan gebeuren binnen enkele weken, in december, met de top-2. Wij willen goed presteren tegen een goeie tegenstander."

Een een goeie tegenstander, dat is LASK zeker, aldus Leko. "Het is geen grote naam in Europa, ook niet in België. Niemand kent hen", klinkt het fel. "Sommigen denken dat ze er in Oostenrijk niks van kunnen, maar wij als staf weten dat het een goeie ploeg is. Ik zie hen graag spelen. Ze behaalden al enkele goeie resultaten in Europa, ze zetten stappen vooruit en maken spelers beter, ook al heben ze geen grote namen."

Gecharmeerd
Net als Antwerp houdt LASK van druk zetten en naar voren voetballen. "Het zijn twee ploegen die graag aanvallen", beaamt Leko. "Ze spelen erg agressief. Ik hou van hun manier van spelen. Niet per se omdat zij gelijkaardig spelen, maar zij doen het altijd vanuit hun eigen kracht, in Tottenham, in Austria, in Lissabon … Ze zijn proactief en nemen initiatief. Het zijn jonge spelers die samen spelen, niet één of twee vedetten die het voortouw nemen.

"Chapeau voor hun werk van de laatste jaren, maar wij weten ook dat wij goed zijn. Morgen (donderdag, nvdr.) is een mooie uitdaging om tegen een goeie Europese ploeg, die weliswaar geen grote naam is, in te schatten waar we staan."

Op volle sterkte
Tegen RSC Anderlecht (1-0-verlies) liet Leko enkele vaste waarden aan de kant. Met het oog op deze pot? "We proberen elke wedstrijd het best mogelijke team op te stellen", weerlegt de Kroaat. "Fysiek kon je zondag zien dat we goed staan. We gaan full gas morgen. Faris, Simen en Miyoshi hebben geen rust gekregen. We zitten niet in de luxesituatie om rust te kunnen gunnen, want we hebben nog niks in handen."

"Simen en Miyoshi zagen er gisteren beter uit, met Faris zien we vandaag of het mogelijk is. Van zondag op donderdag is makkelijker om te herstellen dan van donderdagavond tot zondag, want dan heb je extra dag", rekende Leko uit. Tot slot deelde de coach mee dat er tot nu toe geen nieuwe covid-gevallen zijn opgedoken.