OFFICIEEL: Charleroi vindt vervanger voor Busi in ex-Liverpool-back Flanagan

OFFICIEEL: Charleroi vindt vervanger voor Busi in ex-Liverpool-back Flanagan

04-11-2020 12:56 Laatste update: 13:10
3

Sporting Charleroi heeft zich bijna een maand na het sluiten van de transfermarkt nog versterkt. Jon Flanagan komt de achterlinie van een extra dosis ervaring voorzien. Als ex-speler van Liverpool FC kan de Brit alvast de nodige ervaring voorleggen.

De overstap van Flanagan komt niet helemaal uit de lucht gevallen, aangezien de vleugelverdediger de voorbije weken al op proef was op Mambourg. Charleroi kon namelijk best een nieuwe rechtsachter gebruiken na het zomerse vertrek van Maxime Busi, die door Parma Calcio werd weggelokt. Nu maken de Carolo's de komst van Flanagan dus officieel.

De nu 27-jarige Engelsman is niet de eerste de beste. Als jeugdspeler van Liverpool FC brak hij ook door op Anfield Road. In totaal zou Flanagan ruim vijftig wedstrijden betwisten in het mythische rood en wit. Nadien volgden periodes bij Burnley FC en Bolton FC, waarna Glasgow Rangers op de proppen kwam. Van medio 2018 tot 2020 voetbalde Flanagan onder de vleugels van ex-ploegmaat Steven Gerrard.

Deze zomer besloot Rangers echter om het contract van de verdediger niet te verlengen. Daardoor was hij al een tijdje transfervrij. Charleroi hoeft dan ook geen som op tafel te leggen. Flanagan tekende in het Zwarte Land een contract voor één seizoen, met een optie op een bijkomende jaargang.