Razende Clement wijst spelersgroep Club Brugge terecht na puntenverlies

Razende Clement wijst spelersgroep Club Brugge terecht na puntenverlies

31-10-2020 23:15 Laatste update: 23:26
94

Een dramatisch Club Brugge heeft zaterdag na een Europese wedstrijd alweer puntenverlies geleden. In eigen huis speelde het 2-2 gelijk tegen KV Mechelen. Niet naar de zin van trainer Philippe Clement, die achteraf stevig uithaalde.

CIub Brugge kwam vroeg op een dubbele voorsprong. Die bleef echter niet staan. Net voor rust werd het 2-1, in een bijzonder zwakke tweede helft van de Bruggelingen werd het 2-2. Clement wees zijn groep na de partij terecht. "Ik ben 17 jaar op Club Brugge, dus ik weet waarvoor de club staat, maar dat was niet wat ik zag", klonk het.

Hij wil dan ook betere prestaties zien van zijn spelers de komende weken. "Dit was een schande van ons", klonk het bij Eleven Sports. "Met deze mentaliteit verdien je geen punten. Het is onverklaarbaar voor mij. Ik werk al meer dan een jaar samen met deze jongens en wat ik in deze match gezien heb, is onverklaarbaar."

Groot probleem
"De spelers hebben geluk dat er geen fans in het stadion waren, want dan zouden ze een groter probleem gehad hebben. Maar nu zullen ze deze week een groot probleem met mij hebben", gaat Clement verder. "Ze weten hoeveel supporters thuis naar de match kijken. Zij doen alles voor deze club. Je verwacht dan dat de spelers hun truitje nat maken, maar dat hebben ze niet gedaan."

"Ik ben niet gewoon teleurgesteld, ik ben razend. Er was een sfeertje: we zullen het hier wel doen. De tweede helft was beneden ons niveau en zat aan een ondergrens die je nooit mag bereiken", aldus Clement.