Breaking news

KAA Gent verliest en heeft 0 op 15 in Europa League

Meer protest tegen wedstrijden in JPL: Eigenlijk moet de hele ploeg in quarantaine

Meer protest tegen wedstrijden in JPL: "Eigenlijk moet de hele ploeg in quarantaine"

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 07:30vr 30-10-2020 om 07:30

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 07:57vr 30-10-2020 om 07:57

Eupen zit met veertien besmettingen, waaronder vijf spelers. Toch gaat de wedstrijd tegen KRC Genk van vrijdagavond gewoon door. Viroloog Erika Vlieghe begrijpt niet dat deze partij kan gespeeld worden. Volgens haar moet de hele selectie van Eupen in quarantaine.

De protocollen van de Pro League schrijven dat er slechts uitstel kan gevraagd worden vanaf zeven besmette spelers. Eupen moet dus aan de bak tegen Genk. "Eigenlijk moeten niet alleen de positieve spelers in afzondering. Ook alle hoog-risicocontacten moeten in quarantaine. Volgens mij is dat dus de hele ploeg", aldus Vlieghe in Het Nieuwsblad.

Concreet zou de wedstrijd tegen Genk dus niet mogen gespeeld worden. De kritiek op de Pro League wordt dan ook steeds groter. "Enkel spelers die niet met besmette personen in contact kwamen, mogen vanavond op het veld staan. Gebeurt dat niet, dan lopen de spelers van Genk inderdaad risico op besmetting."

Protocol van de Pro League
Op het veld van Genk moet Eupen het zelfs zonder Benat San José zien te redden, die eveneens in quarantaine vertoeft. "We zouden deze match niet moeten spelen. De spelers hebben schrik. Ook voor Genk houdt dit risico's in", aldus de Spanjaard.

Volgens de Pro League is er dan weer geen discussie mogelijk. "Het protocol is goedgekeurd door alle clubs en door de regering", aldus woordvoerder Stijn van Bever. "De hoog-risicocontacten die in de maatschappij tellen, vallen volgens ons protocol weg in het profvoetbal omdat er zo frequent getest wordt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zal het coronavirus de JPL dit seizoen weten stil te leggen?

Ja
83%
Nee
17%
(346 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws