Royal Antwerp verslaat Tottenham met 1-0, verdiende zege voor The Great Old

29-10-2020 20:47
129

Royal Antwerp speelde zijn eerste Europese thuiswedstrijd in 26 jaar. Het speelde een sterke eerste helft en kwam op voorsprong via Lior Refaelov. Het kreeg in de tweede helft uitgelezen kansen voor de 2-0, maar de thuisploeg verknoeide de kansen. Het was genoeg om de drie punten thuis te houden. Een verdiende overwinning van Antwerp.

Royal Antwerp startte het best aan de wedstrijd. Lior Refaelov trapte binnen de eerste minuut al richting doel, maar zijn poging was te hoog. Simen Jukleröd was de bedrijvigste speler op het terrein in de beginfase. Hij kon twee voorzetten geven maar die werden allebei aan de eerste paal weggewerkt. Antwerp voetbalde met vertrouwen en met lef. Op het halfuur ging Tottenham-verdediger Ben Davies aan het knoeien. Dieumerci Mbokani snoepte de bal af en bediende Lior Refaelov, die de 1-0 droog tegen de netten knalde. Antwerp bleef verder gaan op zijn elan. Tottenham kwam niet van onder de druk uit en creërde niets tot weinig kansen. Antwerp kwam nog dichtbij de 2-0 maar Miyoshi kon de bal net niet goed meenemen.

Antwerp krijgt de beste kansen op 2-0
Na de rust kwam Refaelov al na één minuut dicht bij de dubbele voorsprong, opnieuw een misverstand in de verdediging kon de Israëliër niet afmaken. Ook Mbokani kwam dicht bij de 2-0. Hij miste een reuzenkans, de spits knalde de bal 5 meter voor doel hoog over. Harry Kane kwam in de 55e op het veld en dat veranderde het spelbeeld. Tottenham kwam beter in de wedstrijd en kreeg een opgelegde kans via Heun-Minh Son. De spits schampte zijn schot te veel waardoor Seck er tussen zat. Antwerp morste met de kansen op de omschakeling, zowel Jukleröd en Birger Verstraete hadden goede mogelijkheden om de score uit te diepen. Tottenham kwam nog met een klein slotoffensief maar Butez echt bedreigen zat er niet meer in.

Zo pakt Antwerp 6 op 6 tegen Ludogorets en Tottenham Hotspurs. Het zijn gloriedagen op The Great Old. De eerste plaats, de overwinning in de derby, de bekerwinst en nu deze Europa League stunt.