Alderweireld spreekt over terugkeer naar België: ‘Andere factoren spelen’

Alderweireld spreekt over terugkeer naar België: ‘Andere factoren spelen’

29-10-2020 15:26 Laatste update: 30-10-2020 15:31
2

Toby Alderweireld heeft zijn liefde voor Antwerpen nooit onder stoelen of banken gestoken. Het jeugdproduct van Germinal Ekeren neemt het vanavond (mogelijk) op tegen R Antwerp FC.

Het is niet zeker of Alderweireld in de basis zal staan. In de Premier League liep de Rode Duivel een hoofdwonde op. “Nee, dat weten we niet, da’s altijd een beetje koffiedik kijken. (lacht) Maar ik zou wel heel graag willen spelen, dat spreekt voor zich.”

Alderweireld is aan het bouwen in Antwerpen. De verdediger laat zich uit over een toekomstige terugkeer naar de Belgische velden. “Dat klopt, maar dat zien we dan wel. (lacht) Ik ga niet proberen een goed antwoord te geven. Ik ben heel gelukkig bij Tottenham, heb nog 2,5 jaar contract.”

“Dan ben ik 34 en dan komen ook andere dingen meespelen. Familie, kinderen, waar wil ik dat ze naar school gaan, waar willen we wonen,... Dat soort dingen. Bovendien ligt de keuze dan niet meer alleen bij mezelf”, citeert Het Laatste Nieuws Alderweireld.

“Als je 34 bent, beginnen ook andere factoren door te wegen”, gaat de verdediger van Tottenham verder. “Het kan zijn dat ik dan de keuze maak om hier te voetballen, maar het kan ook zijn dat ik gewoon bij Tottenham blijf.”