Antwerp-coryfeëen geloven nog niet volledig in de titel

Antwerp-coryfeëen geloven nog niet volledig in de titel

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 22:20ma 26-10-2020 om 22:20

Royal Antwerp FC won zondagmiddag de stadsderby tegen Beerschot met 3-2. Het was Dieumerci Mbokani die de overwinning uit de brand sleepte. Hierdoor komt Antwerp alleen aan de leiding. Na hun overwinning in de Europa-League oogt de balans zeer positief, maar niet iedereen loopt hard van stapel.

Enkele namen in de Antwerpse geschiedenis werden gevraagd naar de titelkansen van 'hun' Royal Antwerp. Eric Van Meir en Cisse Severeyns gaven hun mening over The Great Old aan Het Nieuwsblad.

"10%", antwoordt Cisse Severeyns op de vraag hoeveel kans hij Antwerp geeft op de titel dit seizoen. "Dat zal al veel zijn. Zonder dat ik negatief wil zijn he, maar alles ligt gewoon dicht bij elkaar dit seizoen. RSCA, Standard, Charleroi, Club Brugge. Ze staan allemaal op een zakdoek."

Severeyns was zelf nog speler van Antwerp, toen Antwerp voor de laatste keer op kop stond in de Belgische competitie. Hij maakte ook deel uit van de ploeg die Europees speelde. Hij weet dan ook als geen ander hoe het is om die twee te combineren. "Ik weet wat het is om een Europese competitie te combineren met de Belgische. Het is een nadeel. De focus moet op de Jupiler Pro League liggen, al kan je Europa niet negeren natuurlijk. Antwerp mag geen kansen laten liggen, maar zondag tegen Beerschot zag je al dat de spelers het fysiek moeilijk hadden in de tweede helft. Gelukkig helpt de winning mood en gelukkig wint in het voetbal niet altijd de beste ploeg. Club Brugge zoekt nog naar z’n beste vorm, maar kwalitatief is Club de betere ploeg in de Jupiler Pro League. Antwerp moet een voorbeeld nemen aan Leicester dat in de Premier League onverwacht kampioen werd", liet Severeyns weten aan Het Nieuwsblad.

Patrick Goots is dan optimistischer, hij vergelijkt Antwerp met het Leicester City van enkele jaren geleden en geeft Antwerp 40% kans op de titel. "Ik geef Antwerp 40% kans. Het moet mogelijk zijn om tot het einde mee te strijden voor de titel, maar kampioen worden is nog iets anders dan meestrijden. We winnen nu wel de derby, maar het is zaak om ook de kleine wedstrijden te winnen. We hadden al vijf punten meer moeten hebben dan nu. Als er 2 of 3 sleutelspelers uitvallen, hebben we bovendien een probleem. We blijven afhankelijk van Refaelov en Mbokani", liet Goots weten aan Het Nieuwsblad.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws