De Ridder is de geluksbrenger voor STVV: Eens op het veld doe ik er alles voor

De Ridder is de geluksbrenger voor STVV: "Eens op het veld doe ik er alles voor"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 20:30ma 26-10-2020 om 20:30

Steve De Ridder lijkt dit seizoen de geluksbrenger van Sint Truiden. De enige match die de Kanaries voor dit weekend wonnen, was de thuismatch tegen Gent. Dat gebeurde met De Ridder, die een week later uitviel met een sleutelbeenbreuk. Daarna bakte STVV er nog maar weinig van. De terugkeer van De Ridder zorgde echter voor de verlossing.

STVV kon tegen Standard voor de tweede keer dit seizoen de drie punten pakken (2-0). Dat was voor een groot deel dankzij De Ridder, die weer lijn kreeg in het spel en de verlossende 2-0 tegen de netten krulde. "Dat was een zondagsgoal", vertelde De Ridder na de match aan Het Laatste Nieuws. "Ik ben geen doelpuntenmaker. Ik wist even niet waar ik het had, de ontlading was groot."

De kapitein van STVV nam zijn ploeg op speeltouw tegen Standard. "In Beerschot namen we onze verantwoordelijkheid niet. Er was maar één woord voor die prestatie: een schande. Vandaag hebben we dat mooi rechtgezet, in blok en met veel agressie en druk vooruit. In de eerste plaats voor de fans, maar ook voor onszelf, voor de coach en voor de club. Alleen spijtig dat onze fans er niet konden bij zijn."

De ontbrekende schakel is terug bij STVV, al wilde De Ridder dat niet op die manier zeggen. "Eens op het veld doe ik er alles voor. Maar voor het overige ben ik ook maar een middenvelder van 33, bijna 34. Dat ik dus bepalend ben voor dit team, is overdreven. Vandaag moeten we geen namen noemen. Dit is een overwinning van ons allemaal, van Schmidt achterin tot Nazon voorin", besloot De Ridder.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws