Pro League is voorbereid op het ergste: Het schrappen van de Play-Offs

Pro League is voorbereid op het ergste: "Het schrappen van de Play-Offs"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 08:30ma 26-10-2020 om 08:30

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 09:48ma 26-10-2020 om 09:48

Het afgelopen weekend werden er drie wedstrijden uitgesteld in de Jupiler Pro League omwille van Covid-19. In totaal staat de teller al op vier, want Waasland-Beveren heeft reeds twee inhaalwedstrijden. Toch panikeert Peter Croonen van de Pro League nog niet.

"Zolang het om individuele matchen gaat, kunnen we dat oplossen", zegt Croonen in Het Laatste Nieuws. "Daarmee kunnen we schuiven, maar als er hele speeldagen moeten worden uitgesteld, dan zullen we snel op onze grenzen botsen. De kalender zit nu al propvol omdat we later begonnen zijn en vroeger moeten stoppen."

Bij zowat de helft van de eersteklassers zijn er reeds coronagevallen geweest de voorbije dagen of weken. De druk op de kalender neemt dan ook toe. "Eén van de uitwijkmogelijkheden is het schrappen van de play-offs, maar het spreekt voor zich dat ik hoop dat het zover niet moet komen", gaat de Pro League-voorzitter verder.

"Er is beslist dat de competitie als definitief kan worden beschouwd vanaf het moment dat de helft van de wedstrijden zijn afgewerkt. We zijn voorbereid op het ergste, maar we willen dat scenario absoluut vermijden. Stel dat er door het afgelasten van de play-offs gesnoeid zou moeten worden in de tv-gelden, dan houd ik echt mijn hart vast voor een aantal clubs", besluit Croonen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet de competitie worden stopgezet?

Ja
50%
Nee
50%
(333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws