De Decker over malaise bij KAA Gent: Ik amuseer mij nog kostelijk

De Decker over malaise bij KAA Gent: "Ik amuseer mij nog kostelijk"

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 12:30zo 25-10-2020 om 12:30

Wim De Decker is nog niet aan het feest bij KAA Gent. Net nu komen er lastige wedstrijden aan tegen KRC Genk en Hoffenheim. De Decker beseft dat hij voor een cruciale week staat. 

Maandag krijgt hij al bezoek van oude bekende Jess Thorup. "Ik wil vooral met deze groep een positief verhaal schrijven. Daar geloof ik ook nog steeds in en ik amuseer me nog altijd kostelijk. Ik hecht niet zoveel belang aan bepaalde zaken uit het verleden. Mocht er publiek geweest zijn dat Jess had aangemoedigd, was dat misschien raar geweest. Maar dan is het aan ons om dat om te keren. Dat heeft tijd nodig maar daar mag je je ook niet zorgen om maken."

De Decker wil eindelijk eens wat resultaten neerzetten. "Dit is een belangrijke week. Als het nu plots zou draaien, kan dat een enorm effect hebben. Deze duels kunnen dus enorm bepalend zijn. We hebben veel te verliezen, dat klopt. Omdat je weet wat je kunt bereiken als je die duels winnend kunt afsluiten. Maar je mag niet teveel focus leggen op één duel en we blijven dan ook werken met een langetermijnvisie."

Gelukkig voor KAA Gent is nog niemand besmet met het coronavirus. "Tot hier toe is iedereen negatief. Maar we zien ook wel dat het COVID -verhaal toeslaat bij familieleden en vrienden. En indien nodig zullen we de regels aanscherpen voor het ontbijt, de lunch, het douchen, enz. Tot nu toe bleven we redelijk gespaard maar elke keer als die testresultaten binnenkomen, is dat toch een spannend moment."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat verwacht je van Gent-Genk

KAA Gent wint
16%
Gelijkspel
16%
KRC Genk wint
68%
(614 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws