Organiseert ons land in 2027 een WK? Het zou vrouwenvoetbal enorme boost geven

Organiseert ons land in 2027 een WK? "Het zou vrouwenvoetbal enorme boost geven"

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 11:30zo 25-10-2020 om 11:30

De Red Flames hebben zich de laatste jaren steeds nadrukkelijker op de kaart gezet. Het vrouwenvoetbal zit dan ook in de lift. Het jaar 2027 zou wel eens een mijlpaal van jewelste kunnen worden, want dan wil ons land, in samenwerking met Duitsland en Nederland, het WK voor dames organiseren. Flames Heleen Jaques en Jarne Teulings bidden dat het rond komt.

"Dat hadden we ons vijf jaar geleden niet kunnen voorstellen", geeft Jaques toe in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het is goed dat er veel aandacht is. En ik vind het vooral positief dat er steeds meer verschillende meisjes aan bod komen in de media. Dat toont aan dat we de laatste jaren stappen hebben gezet."

"Het feit dat Duitsland er mee zijn schouders onder zet, is geweldig nieuws", ziet de speelster van KAA Gent kansen. "Duitsland is een grootmacht in het vrouwenvoetbal en kan de andere twee landen mee naar boven trekken. Het zou de eerste keer zijn dat de Red Flames deelnemen aan een WK en volgens mij kan zo’n groot toernooi alleen maar helpen om de mensen te doen beseffen dat vrouwenvoetbal de normaalste zaak van de wereld is."

Extra drijfveer
De achttienjarige Teulings sluit zich aan bij haar collega-Flame. Als het WK in 2027 op Belgische bodem plaatsvindt, staat dat met rood omcirkeld. "Uiteraard is zo’n WK een geweldige motivatie", beaamt Teulings, die bij RSC Anderlecht voetbalt. "Als ik hard blijf werken, is de kans groot dat ik er bij ben."

"Daarnaast denk ik dat het ook het vrouwenvoetbal een boost zal geven. Er zal nog meer aandacht komen, waardoor er nog meer meisjes zullen beginnen voetballen. Daar gaan de clubs alleen maar de vruchten van plukken", besluit zij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels

Poll

Zou jij naar wedstrijden gaan zien als het WK vrouwenvoetbal in België georganiseerd wordt?

Ja
46%
Nee
54%
(28 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws