KV Kortrijk-Anderlecht al zonder fans: “Volksgezondheid is belangrijker”

KV Kortrijk-Anderlecht al zonder fans: “Volksgezondheid is belangrijker”

23-10-2020 16:15 Laatste update: 16:57
7

De wedstrijd van vanavond tussen KV Kortrijk en RSC Anderlecht zal al zonder publiek plaatsvinden. De voorzitter van De Kerels, Ronny Verhelst, laat zich tegenover Radio 1 uit over de beslissing.

"We hadden voor vanavond meer dan 1.000 mensen verwacht, maar we zullen natuurlijk onze deuren gesloten houden en zonder publiek spelen. Die beslissing is nu genomen en dan houden wij ons daaraan", citeert Sporza de voorzitter van KV Kortrijk.

"Ik ben ervan overtuigd dat het met onze protocollen, die afgestemd zijn met de politiek, nog veilig gekund had. Maar als je ziet hoe de cijfers evolueren, denk ik dat iedereen zijn steentje moet bijdragen. De volksgezondheid is op dit moment belangrijker."

De clubs kunnen ook geen inkomsten meer genereren. "Zonder publiek maken we altijd verlies", gaat Verhelst verder. "Maar daar gaat het hem op dit moment niet om. We moeten inderdaad op onze portemonnee letten, maar dat is in andere sectoren ook zo."

"Toch pleit ik ervoor om de competitie te laten doorgaan en ze niet te staken. Ik vind het belangrijk dat de mensen toch wat vermaak hebben in deze moeilijke tijden. Een match bekijken op tv kan ook belangrijk zijn voor de mensen. Zo gun je de supporters toch nog iets”, aldus Verhelst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie