Corona deed Carcela wankelen: Alsof de wereld in nieuw tijdperk zou belanden

Corona deed Carcela wankelen: "Alsof de wereld in nieuw tijdperk zou belanden"

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 11:35za 17-10-2020 om 11:35

Dat de coronacrisis niet alleen op onze lichamelijke, maar evenzeer op onze mentale gezondheid weegt, staat buiten kijf. Mehdi Carcela kan erover meepraten. De dribbelaar van Standard Luik vertelt openlijk dat hij diep heeft gezeten de voorbije maanden.

"Ik heb het slecht verteerd dat we thuis opgesloten zaten", opent Carcela zijn babbel bij Het Laatste Nieuws. "Zeker met alles wat er gebeurde. Je las van alles in de media, ik werd er paranoïde van - ik zal niet de enige geweest zijn. En ik was bang. Voor mijn familie vooral. Weet je: ik had een voorgevoel en dacht dat er iets slechts ging gebeuren in de toekomst. Het was allemaal zo onheilspellend. Het leek wel alsof de wereld in een nieuw tijdperk zou belanden. Corona was plots overal. We konden nergens meer gaan of staan. Alles werd ons afgenomen."

Naar eigen zeggen leefde Carcela alle maatregelen strikt na. "À la lettre", verzekert hij. Nochtans werd de linkspoot in mei gespot op een ongeoorloofd voetbalmatchje in Wezet. "Was dat nog tijdens de lockdown? Ik ben daar inderdaad geweest", geeft Carcela toe. "Maar toen ik zag dat er te veel volk was, ben ik meteen vertrokken. Maximum vijf minuten ben ik daar geweest. Ik heb de politie bijvoorbeeld niet gezien."

Minder angst
Nu de cijfers weer de foute kant uitgegaan zijn, neemt de paniek weer toe. Zelf heeft Carcela echter wat meer gemoedsrust. "Ik voel me vrijer op dit moment. En minder bang", vertelt hij. "Soit, ik bouw altijd voorzichtigheid in. Ik hou voldoende afstand, draag mijn mondmasker zoveel mogelijk... Weet je: ik kijk niet meer naar de cijfers. Ik hoop alleen dat de mensen rekening houden met de regels. De jongeren ook. Dit zijn moeilijke momenten voor iedereen. Volg ze in eerste instantie om de anderen te beschermen. Onze ouders, onze grootouders."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATCHDAY! Club Brugge versus Zenit Sint-Petersburg! Wat verwacht jij van de wedstrijd? #ClubBrugge #ZENCLU #Zenit #Zenith #UCL #ChampionsLeague #Vormer #Dennis

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws