Cijfers geven De Bruyne gelijk: ‘Wedstrijden volgen elkaar erg snel op dit seizoen

Cijfers geven De Bruyne gelijk: ‘Wedstrijden volgen elkaar erg snel op dit seizoen

13-10-2020 10:15
15

Kevin De Bruyne heeft de selectie van de Rode Duivels verlaten. De spelmaker kampt niet met een blessure maar vliegt uit voorzorg terug naar Manchester. Speler en club vrezen voor overbelasting nu dat het coronavirus de al zo drukke voetbalkalender nog een tikkeltje drukker heeft gemaakt.

De Bruyne werd tegen Engeland ook al vroegtijdig naar de kant gehaald, een wissel waar de speler zelf om vroeg. De Bruyne zou zich niet 100% fit hebben gevoeld. Reden daarvoor is dat de middenvelder zonder echte voorbereiding weer volop in de voetbalmolen moest stappen. Het coronavirus zorgde er namelijk voor dat de traditionele zomerbreak van 37 dagen naar 24 dagen werd ingekort.

Om toch nog iets van voorbereiding te hebben werden nagenoeg alle competities met een latere startdatum aangevat. Een goed gebaar, maar ook wel eentje met een negatieve kant. Om de competities op tijd af te werken met het oog op het EK volgen de wedstrijden elkaar nu ook sneller op. En dat is niet naar de zin van De Bruyne, de Rode Duivel klaagde eerder al dat er te veel wedstrijden waren.

Het Laatste Nieuws trok op onderzoek uit en vergeleek de kalender van De Bruyne in deze coronajaargang met zijn normale voetbalkalender in een ‘normaal’ jaar. Wat blijkt, tot aan het EK heeft De Bruyne elke 3,9 dagen een wedstrijd. Normaal zou dat maar om de 4,7 dagen zijn, er van uitgaande dat City telkens tot de finale van de League cup, FA cup en Champions League doorstoot.