Rode Duivels speelt leidersplaats kwijt na nederlaag op Wembley

11-10-2020 19:45 Laatste update: 19:54
79

De Rode Duivels zijn hun leidersplaats kwijt in de Nations League. Ze gingen op Wembley met 2-1 de boot in tegen Engeland. Mason Mount besliste de partij met een gelukkig doelpunt.

In de eerste helft kon Carrasco al vroeg scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Het was uitstel van executie voor de Engelsen. Even later kon Lukaku toch de score openen vanop de penaltystip.

De Engelsen moesten reageren, maar kwamen niet aan doelkansen. Bij een corner ging Meunier echter in de fout. De ref zag een trekfout en legde de bal weer op de stip. Rashford faalde niet en hing de bordjes gelijk. Net voor rust kreeg Carrasco nog een grote kans, maar zijn afwerking liet te wensen over.

Klutsgoal
In de tweede helft gingen de Rode Duivels op zoek naar de voorsprong, maar de thuisploeg had wat geluk mee. Mount kon Mignolet verslaan met een afgeweken bal. De Rode Duivels moesten reageren, maar het was Engeland dat nu de forcing voerde. Kane en Rashford lieten nog kansen op de 3-1 liggen.

Engeland pakt zo 7 op 9 in de groep en steekt België voorbij. Woensdag volgt er een nieuwe kans, want dan spelen de Rode Duivels op het veld van IJsland.