‘Propere handen afgerond: Voetbalwereld gaat opnieuw op zijn kop staan’

‘Propere handen afgerond: Voetbalwereld gaat opnieuw op zijn kop staan’

10-10-2020 07:45 Laatste update: 09:21
6

Twee jaar na het uitbreken van operatie Propere Handen is de laatste ondervraging een feit. Spijtoptant Dejan Veljkovic was de gelukkige. Hij legde zijn laatste verklaringen af bij de gerechtelijke politie, dat schrijft Het Nieuwsblad.

Twee jaar geleden, 10 oktober 2018 werd het grooste onderzoek ooit gestart. 44 adressen werden doorzocht door de politie. Een onderzoek naar matchfixing, fraude, afpersing enz… Veljklovic was de centrale figuur in dit onderzoek. Hij stelde zich dan ook maar al te graag op als spijtoptant. Gisteren legde hij zijn laatste verklaring af.

De laatste lossen eindjes zouden aan elkaar geknoopt zijn. Velkjovic maakte in zijn verklaringen zijn netwerk bekend, dat ging tot in Cyprus en de Balkan. Het gerecht is nog niet met al teveel informatie naar buiten gekomen, maar van een doofpotoperatie is er geen sprake. Komende maanden zullen veel figuren beschuldigd worden. De voetbalwereld zal wellicht weer op zijn kop staan. Het wordt bang afwachten voor heel wat bekende koppen.