Drama in de maak voor Anderlecht? 'Monsterverlies van 36 miljoen euro'

Drama in de maak voor Anderlecht? 'Monsterverlies van 36 miljoen euro'

09-10-2020 21:26 Laatste update: 21:30
88

Bij RSC Anderlecht gaat het financieel van kwaad naar erger. De club zat al met bijzonder grote schulden en sloot het boekjaar 2019-2020 opnieuw af met een monsterverlies van 36 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd.

Anderlecht zit in een diep financiële put en is dringend op zoek naar geld. Het zorgde onder andere al voor de verkoop van goudhaantje Jérémy Doku, maar dat is niet genoeg om alles op te lossen. Het jaar 2018-2019 sloot het nog af met een recordverlies van 27 miljoen euro. Dat is een jaar later nog erger geworden. Mede door de coronacrisis zit het nu met een monsterverlies van maar liefst 36 miljoen euro.

"Anderlecht haalt uit zijn dagelijkse commerciële werking nog altijd het meeste van alle profclubs (52 à 53 miljoen), maar de sportieve ramp trekt de club als een molensteen om de nek onder water", geeft een insider aan bij het financiële dagblad. Van een failliet is er geen sprake, maar het is wel duidelijk dat Anderlecht dringend geld nodig heeft om zich uit het slop te trekken.

Dat dacht paars-wit onder meer te doen met een kapitaalsverhoging. De kleinde aandeelhouders weigerden deze week namelijk een kapitaalsverhoging bij de Raad van Bestuur. De club zit nochtans met schulden van bijna honderd miljoen euro. Zo lijkt het voor Anderlecht toch nog jaren te gaan duren eer alle problemen helemaal opgelost raken.