Vandenbempt is streng voor nieuwe Rode Duivels: “Stroef, moeizaam en traag”

Vandenbempt is streng voor nieuwe Rode Duivels: “Stroef, moeizaam en traag”

09-10-2020 17:44
5

Tegen Ivoorkust (1-1) kreeg een nieuwe lichting Rode Duivels zijn kans van bondscoach Roberto Martinez. Analist Peter Vandenbempt analyseerde de wedstrijd tegenover Sporza en gaf zijn mening.

Vandenbempt zag geen automatismen. Roberto Martinez gaf al aan dat de automatismen er nog niet waren. "Uiteraard. Het tegendeel zou ons verbaasd hebben. Ik vind het voetbal redelijk slordig. Als je over de hele wedstrijd kijkt - en als ik streng ben - hebben ze 3 kansen bij elkaar gevoetbald. Voor het overige was het stroef, moeizaam, traag en was er weinig begeestering."

Er stonden nu te veel ‘nieuwe’ spelers op het veld, vindt Vandenbempt. "We praten vaak over ploegen die te veel jongeren in één tijd moeten brengen. Dit is wat hetzelfde. De overgang van de ene naar de andere generatie zal stapsgewijs gebeuren. Spelers zullen mondjesmaat ingepast worden, zoals dat bij Tielemans is gebeurd en nu aan het gebeuren is met Castagne."

"Op basis van de match van gisteren is het moeilijk om te zeggen wie er in de toekomst zal uitgroeien tot nieuwe vaste waarde. Vanheusden vond ik geen geweldige wedstrijd spelen. Maar van hem weten we wel, op basis van zijn prestaties bij Standard, dat hij een vaste man zal worden in het hart van de Duivels-verdediging”, aldus Vandenbempt.