Maehle haalt uit naar KRC Genk: Ze hebben mij en mijn familie voorgelogen

Maehle haalt uit naar KRC Genk: "Ze hebben mij en mijn familie voorgelogen"

08-10-2020 15:01 Laatste update: 15:33
41

Op de slotdag van de transferperiode greep Joakim Maehle net naast een transfer naar Olympique Marseille. KRC Genk accepteerde het bod van de Franse club aanvankelijk, maar sloeg het in laatste instantie nog af. Niet naar de zin van Maehle.

Bij het Deense BT haalde de verdediger van KRC Genk stevig uit naar zijn eigen club. "Alles was in orde, alles was getekend. Het was maar een kwestie van tijd. Ik ben ontzettend teleurgesteld in hoe Genk het heeft aangepakt", aldus Maehle.

"Er was in het verleden al veel interesse in mij waarop KRC Genk bij het begin van de onderhandelingen meteen nee zei. Dat respecteerde ik en ze hoorden mij niet klagen. Maar hoe ze het nu hebben aangepakt stelt mij enorm teleur." Zo geeft Maehle aan dat Genk uiteindelijk meer geld vroeg van Marseille. "Ik zette alle handtekeningen en kreeg tien minuten voor de deadline telefoon van de sportief directeur dat er toch geen deal was. KRC Genk vroeg plots meer geld", onthult Maehle.

Maehle kon dat maar moeilijk aanvaarden van Genk. "Ik was sprakeloos. Ik gooide mijn telefoon gewoon weg. Ik kon niet slapen en voelde me bedrogen. Toen ik twee zomers geleden mijn handtekening had gezet onder een contract bij Genk, beloofden ze dat ze over een transfer zouden spreken als die mogelijkheid bestond. Daarna hebben ze mij en mijn familie voorgelogen."

Vertrek bij KRC Genk
Het is nu ook duidelijk, Maehle wil Genk zo snel mogelijk verlaten. "Ik zal mijn best nog doen voor de club, maar ik zal de club op een bepaald ogenblik verlaten", is Maehle duidelijk.

Dat kreeg ook Jess Thorup te horen. "Hij heeft al een bericht van mij gekregen dat hij niet moest vrezen voor mijn motivatie tijdens de wedstrijden. Toen ik voor Genk tekende, gaf ik mijn woord dat ik alles voor de club en haar supporters zou doen. Ik wil alles geven voor mijn ploegmaats en de trainers. Ze moeten niet vrezen dat ik mijn best niet zal doen. Maar er zijn mensen binnen de club waar ik niet dezelfde relatie meer mee heb", besluit hij.