De nieuwe De Bruyne en Kompany? Genk-talent en ex-Bruggeling in knappe lijst

De nieuwe De Bruyne en Kompany? Genk-talent en ex-Bruggeling in knappe lijst

08-10-2020 09:15
5

Bij de Rode Duivels zitten we momenteel met een Gouden Generatie, maar zijn er ook zorgen over de toekomst van onze nationale ploeg. Bij The Guardian ziet men echter ook groot Belgisch talent rondlopen op de voetbalvelden.

Naar jaarlijkse gewoonte maakte de Engelse krant een lijstje met de grootste talenten van de toekomst. In de top zestig van jonge spelers zien we ook twee landgenoten. Eén van die namen is Ardy Mfundu (17), die momenteel uitkomt voor het Duitse Schalke 04.

'Misschien wel één van de meest talentvolle spelers uit zijn generatie volgens heel wat scouts. De jeugdinternational begon bij KV Mechelen om dan naar Club Brugge te trekken. Hij koos er een jaar geleden voor om naar Schalke 04 te verhuizen. Fysiek een bijzonder sterke verdediger, maar hij kende de laatste tijd wat blessureproblemen', schrijft de krant.

Ook in de lijst zien we Luca Oyen (17), die dit seizoen kansen krijgt bij KRC Genk. 'Oyen wordt gezien als één van de beste spelers van zijn generatie. Met een geweldige techniek en de kwaliteit om alles op hoge snelheid uit te voeren, heeft Oyen alles om een moderne aanvallende middenvelder te zijn.'

Met de twee afgevaardigden lijkt België ook opnieuw te mogen hopen op enkele grote talenten. Ook Argentinië, Brazilië, Colombia, Engeland, Mexico, Nederland, Servië en Turkije hebben twee spelers in dat lijstje. Kroatië, Duitsland, Italië en Spanje zijn de enige landen met drie spelers in de lijst.