Duidelijkheid rond mislopen transfer Dimata: “Het bod van Dijon was mooi”

Duidelijkheid rond mislopen transfer Dimata: “Het bod van Dijon was mooi”

07-10-2020 08:14 Laatste update: 08:48
11

Landry Dimata liep op het nippertje een transfer naar het Franse Dijon mis. Tegenover Het Nieuwsblad geeft sportief directeur meer uitleg over de situatie.

Dimata zou niet door de medische tests zijn geraakt. “Dat verscheen in de media. Het enige wat ik kan zeggen, is dat wij bij Dimata aan blessurepreventie doen en dat hij al zeven maanden lang amper een training miste. Hij scoorde en werd zelfs Rode Duivel. Het bod van Dijon was mooi, maar finaal kwam er geen overeenkomst. Niet erg, ik sprak met hem en die knop is al omgedraaid. Wij behouden een potentiële international.”

Verbeke had een beperkt budget, maar zou hetzelfde doen met een budget van tien miljoen euro. “Als we Europees voetbal halen? Dat zou comfortabeler zijn, maar ik zou op dezelfde manier werken. In België moet je nooit meer dan vijf miljoen betalen voor een speler. De grootste ontwikkeling werd gemaakt door relatief goedkope jongens als David, Vojvoda, Busi, Danjuma… Waar zitten al diegenen voor wie Belgische clubs meer dan vijf miljoen betaalden? Een stabiele ploeg uitbouwen is veel crucialer.”