Cercle neemt al stelling in: Oplossing voor alle betrokken partijen in Brugge

Cercle neemt al stelling in: "Oplossing voor alle betrokken partijen in Brugge"

06-10-2020 18:48
85

De Raad van State heeft de Brugse voetbalwereld in rep en roer gezet. Het oordeelde dat er aan de Blankenbergse Steenweg geen stadion gebouwd mag worden, waardoor zowel Cercle als Club Brugge in de problemen komen. De Vereniging kruipt meteen in een verdedigende stelling.

In eerste instantie zagen de plannen in Brugge er als volgt uit: Club Brugge zou een nieuw stadion bouwen op de huidige Jan-Breydel-site, terwijl haar oefenvelden én de nieuwe tempel van kleine buur Cercle aan de Blankenbergse Steenweg zouden verrijzen. Daar moet nu dus een streep door. Burgemeester Dirk De fauw gaf eerder al aan dat hij met de handen in het haar zit.

"Burgemeester Dirk De fauw heeft mij persoonlijk gecontacteerd, hij wou niet dat we dit ingrijpende nieuws van iemand moesten horen", reageert Cercle-voorzitter Vincent Goemaere bij Het Laatste Nieuws. "Dit is natuurlijk zeer teleurstellend. Ons is altijd gezegd dat de Raad van State in 99 procent van de gevallen een positief advies opvolgt, maar blijkbaar horen wij dus bij dat ene procent."

Cercle maakt van de situatie gebruik om nogmaals haar eisen op tafel te leggen. "Ons standpunt blijft ook na dit arrest van de Raad van State ongewijzigd", klinkt het bij monde van Goemaere. "Wij blijven op Jan Breydel tot er een ander plan komt dat kan worden uitgevoerd, en wij blijven ons positief en coöperatief opstellen om tot een oplossing te komen voor alle betrokken partijen in het Brugse stadiondossier."