'Anderlecht-doelman Van Crombrugge komt goed weg na botsing tegen Club Brugge'

'Anderlecht-doelman Van Crombrugge komt goed weg na botsing tegen Club Brugge'

05-10-2020 14:15 Laatste update: 14:19
9

Hendrik Van Crombrugge heeft geen breuken overgehouden aan zijn pijnlijke botsing met Krépin Diatta zondag tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. De doelman kan mogelijk aansluiten bij de Rode Duivels voor de komende interlands.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Van Crombrugge ging zondag tegen de grond na een duel met Diatta. Hij greep meteen naar de knie, maar kon verder tot aan de rust. Aan het begin van de tweede helft stond echter Timon Wellenreuther -vorige zomer overgekomen van Willem II- tussen de palen bij paars-wit.

Van Crombrugge kwam tijdens de tweede helft opnieuwnaar buiten, maar hij deed dat op krukken en met een verband onder zijn rechterknie. Uiteindelijk lijkt het nog allemaal mee te vallen. Volgens een echo in het ziekenhuis zijn er geen barsten of breuken bij de doelman.

Hij kan zich dus aanmelden bij de Rode Duivels, die vanaf maandag samenkomen. Daar zal nog een MRI-scan worden genomen. Het is momentele nog niet duidelijk of Van Crombrugge ook effectief bij de selectie zal blijven.

De Rode Duivels spelen de komende weken een oefenmatch in Brussel tegen Ivoorkust (8/10) en verder zijn er de Nations League-duels in Engeland (11/10) en IJsland (14/10).