KRC Genk en Thorup krijgen harde klap: “We hebben genoeg gepraat”

KRC Genk en Thorup krijgen harde klap: “We hebben genoeg gepraat”

05-10-2020 13:27 Laatste update: 13:28
15

KRC Genk leek op de drie punten af te stevenen tegen Waasland-Beveren, maar liep in de slotfase nog tegen een gelijkmaker aan. Een bittere pil om te slikken bij de Limburgers. Na afloop reageerde coach Jess Thorup tegenover Het Laatste Nieuws.

De passie was ver te zoeken bij KRC Genk. “Dat verraste me”, begint Thorup. “We hebben de voorbije week heel veel gepraat. Over waar we staan en waar we naartoe willen. Maar we hebben nu genoeg gepraat, ik wil het ook op het veld zien. Dat was in de eerste helft niet het geval. Aan de rust heb ik de spelers ook gezegd dat wat zij mij die eerste 45 minuten getoond hebben veel te weinig was.”

Ook na het ontslag van Hannes Wolf lijkt KRC Genk zijn draai niet te vinden. “Dit is een ploeg die op dit moment worstelt met zichzelf. We moeten klinischer kunnen zijn in het slot van een wedstrijd. Dat lukt op dit moment niet omdat er geen ‘winning mentality’ in de groep zit.”

“Soms krijg je dat gevoel door eens een wedstrijd op een ‘lucky’ manier te winnen, dat had vandaag het geval kunnen zijn. Maar net zoals tegen Oostende stonden we vandaag op een zucht van de zege. Als die overwinning je helemaal op het einde wordt afgenomen, dan komt die klap dubbel zo hard aan”, aldus Thorup.