KAA Gent vergeet Champions League en maakt Beerschot met de grond gelijk

04-10-2020 17:50 Laatste update: 17:56
27

KAA Gent heeft de nederlaag in Kiev doorgespoeld met een knappe zege. Ze versloegen de nummer 3 in de stand: Beerschot. KAA Gent speelde vrank en vrij voetbal, Beerschot speelde haar slechtste wedstrijd van het seizoen, ook Holzhauser was onzichtbaar.

KAA Gent begon het best aan de wedstrijd. Met een stevige pressing brachten ze de verdediging van Beerschot meermaals in de problemen. Depoitre werd het centrale punt in de aanval, met zijn sterk lichaam hield hij de bal goed bij om zo door te steken naar de flanken. Holzhauser en Beerschot konden eenmalig tegenprikken met een afgemeten voorzet. Suzuki trapte deze mogelijkheid in de tribune.

In minuut twaalf viel het eerste doelpunt Depoitre knokte zich naar de zestien, maar hij de bal aan Jaremtsjoek gaf. Die maakte er knap 1-0 van. Nauwelijks drie minuten later was Jaremtsjoek daar opnieuw hij kapte zich goed vrij in een dichtbevolkt strafschopgebied en joeg de bal het net in. 2-0. Na die treffer kwam Beerschot meer aan de bal, maar kansen kwamen er niet. Ze lieten grote ruimtes in hun verdediging en gaven KAA Gent zo de uitgelezen kans op de 3-0. Depoitre maakte voor het halfuur de 3-0.

Na het doelpunt van Depoitre kon Beerschot toch enkele kansen creëren. Tissoudali besloot op de lat en Bolat kon met zijn voet de 1-3 vermijden.

In de tweede helft leek Beerschot het evenwicht te herstellen. Met balbezit en enkele kansen konden ze zich terug in de wedstrijd knokken. Suzuki kreeg een uitgelezen kans op de 3-1, maar Bolat stond uitstekend te keepen. Een minuut later kreeg Beerschot het deksel op de neus. Met een schitterende aanval kon Depoitre de 4-0 op het scorebord zetten. Na dit doelpunt was het weer Gent dat het heft in handen nam. Meer en meer spelers lieten zich verleiden tot het show-voetbal en toonden aardige acties.

Beerschot legde zich niet neer bij de 4-0. Suziku kreeg nog enkele mogelijkheden op een eerredder, maar zelfs die leek er niet in te zitten. In tegendeel, in zijn debuut in de Pro League maakte Samoise onmiddellijk zijn eerste doelpunt. 5-0. Op dat moment brak de veer van Beerschot definitief. In de slotfase kon Coulibaly nog scoren, maar meer dan dat zat er niet echt in vandaag. Al zal Suzuki niet tevreden zijn over zijn wedstrijd. Hij had enkele keren kunnen scoren. Beerschot gaat met een stevige kater naar huis.