Vandenbempt: 'Het siert Anderlecht dat ze dit niet als excuus gebruiken'

Vandenbempt: 'Het siert Anderlecht dat ze dit niet als excuus gebruiken'

02-10-2020 11:15 Laatste update: 11:29
10

Anderlecht is aan het seizoen begonnen met 13 op 21. Een magere buit, want het programma was tot dusver behoorlijk eenvoudig. Peter Vandenbempt vindt echter dat het coronavirus een belangrijke factor speelt.

Anderlecht is flink getroffen door het virus. Volgens Vandenbempt zorgt dat voor heel wat stress. 'Anderlecht balanceert op de rand van de mogelijkheid om uit te stellen. Het siert de club dat ze corona niet inroept als excuus voor de haperende start, want het is wel degelijk een factor, met vijf echte A-spelers besmet', klinkt het in Het Nieuwsblad.

'Elke keer is het bang wachten op de resultaten van de tests. Trainingen moeten verplaatst moeten worden tot iedereen safe verklaard is. En spelers als Vlap en Zulj zijn volgens de regels van de Pro League inzetbaar voor de topper tegen Club Brugge, maar hebben de voorbije tijd nauwelijks getraind. Anderlecht voetbalt al weken ook tegen FC Corona', besluit Vandenbempt.

Voorlopig is Westerlo de enige Belgische profclub die al uitstel heeft gekregen. Daarvoor moeten er minstens zeven volwaardige A-spelers besmet zijn.