‘Antwerp haalt Benavente in huis, huurdeal met aankoopoptie’

‘Antwerp haalt Benavente in huis, huurdeal met aankoopoptie’

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 07:00wo 30-09-2020 om 07:00

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 22:23do 01-10-2020 om 22:23

Royal Antwerp FC kondigde onlangs aan dat er deze week nog een drie à viertal nieuwe spelers verwacht worden. Op de Bosuil houden ze alvast woord, want niemand minder dan Cristian Benavente is op weg naar The Great Old. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Benavente is uiteraard geen oude bekende, want de Peruviaan voetbalde tussen 2016 en 2019 voor Sporting Charleroi, waar hij 29 keer scoorde in 102 wedstrijden. Nadien vertrok Benavente naar Pyramids in Egypte, dat zes miljoen euro betaalde. Na een uitleenbeurt aan FC Nantes hoopt Antwerp deze keer toe te slaan.

Als alles goed gaat en Benavente slaagt voor zijn medische tests, dan kan de deal met Antwerp snel afgerond worden. Het zou Ivan Leko alvast meer opties geven, want de Peruviaan kan zowel op de flank als achter de spitsen uit de voeten. Antwerp verkiest naar verluidt een definitieve transfer boven een uitleenbeurt.

Verder staan ook een spits en een centrale verdediger nog op het verlanglijstje. Voor die laatste positie heeft Antwerp alvast twee Fransmannen in het vizier, want Nicolas Isimat-Mirin (28) van Besiktas en Jérémy Gélin (23) van Rennes worden genoemd op de Bosuil.

Update: Volgens Het Nieuwsblad legde Christian Benavente zijn medische tests al af bij Royal Antwerp Football Club en de aanvaller zal worden gehuurd met aankoopoptie van het Egyptische Pyramids FC als niets meer een overgang in de weg staat. Ook Nana Ampomah wordt nog genoemd.

Update: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws geven aan dat de deal met Benavente rond is. De Peruviaan wordt gehuurd van het Egyptische Pyramids FC. Antwerp wist ook een aankoopoptie te bedingen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Benavente een aanwinst zijn voor Antwerp?

(708 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws