Ik had toen een contract voor het leven willen tekenen bij Anderlecht

"Ik had toen een contract voor het leven willen tekenen bij Anderlecht"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 07:15za 26-09-2020 om 07:15

Silvio Proto (37) kampt momenteel met een zware blessure bij Lazio Roma. Het is zelfs niet duidelijk of hij ooit nog kan spelen. In Het Nieuwsblad blikt de doelman terug op zijn lange carrière, vooral dan de periode bij Anderlecht.

Proto mag zeker tevreden zijn over die carrière. "Ik heb best veel bereikt, terwijl ik geen Thibaut Courtois ben. Soms kruiste ik keepers met meer talent dan ik. Zo zag ik op mijn eerste dag bij Anderlecht Tristan Peersman en ik dacht: Wow, wat een reddingen. Hij was formidabel, maar ik groeide door en Tristan niet. Voetbal is voor 95 procent een mentaal spel", benadrukt hij.

"In België won ik alle prijzen: zes titels, de beker, drie keer Doelman van het Jaar… Daarnaast had ik het geluk nog voor Olympiakos te spelen en voor Lazio in Italië, het land waar mijn roots liggen. Als je me dat had gezegd toen ik als zeventienjarige begon bij La Louvière: ik had direct getekend."

In 2016 ging Proto toch nog weg bij Anderlecht. "Als Anderlecht me in 2016 had gevraagd om voor het leven te tekenen, dan had ik dat gedaan", geeft hij aan. "Maar ze wilden plaats­maken voor Svilar en ik trok naar Oostende. Een verkeerde keuze. Ik miste het professionalisme en de druk en was er mezelf niet. Toen ik met KVO in het Astridpark speelde, was ik zelfs verlegen. De fans ­zongen meer mijn naam dan die van Davy Roef."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws