Amper nog Verschaeren bij Anderlecht: 'Contractperikelen, keuze van Kompany'

Amper nog Verschaeren bij Anderlecht: 'Contractperikelen, keuze van Kompany'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 10:15di 15-09-2020 om 10:15

Het publiek van RSC Anderlecht schreeuwde zondag om Yari Verschaeren. Vincent Kompany luisterde uiteindelijk dan toch en gaf het jonge talent nog wat minuten. Daarin kon Verschaeren ook meteen overtuigen. De vraag luidt, waarom doet Kompany amper nog een beroep op Rode Duivel Verschaeren?

Het is op zijn minst opvallend te noemen, het gebrek aan speelminuten voor Verschaeren bij Anderlecht dit seizoen. In vijf competitiewedstrijden speelde de Rode Duivel nog maar 24 minuten. Niet naar de zin van veel fans, die tegen Cercle Brugge al vroeg in de tweede helft tegen Cercle Brugge om zijn invalbeurt schreeuwden.

Volgens Het Nieuwsblad zijn er verschillende redenen waarom Kompany nog maar weinig rekende op Verschaeren. Ten eerste zijn er de contractbeslommeringen. Zo wil Anderlecht het contract van Verschaeren graag verlengen, maar hem geen loonsverhoging aanbieden. Verschaeren vraagt dan weer wel om een hoger loon.

Hij is alles behalve een grootverdiener bij de club (hij verdient naar verluidt minder dan 500.000 euro per jaar) en zag generatiegenoot Albert Sambi-Lokonga vorig seizoen wel een nieuw contract en stevige loonsverhoging krijgen. Dat was echter onder het oude bestuur (Marc Coucke en Michaël Verschueren). Het nieuwe bestuur wil niet al te veel geld uitgeven.

Anderlecht moet niet vrezen voor protesten van Verschaeren, maar het dagblad speculeert dat het misschien wel even in zijn hoofd heeft gekropen en Verschaeren daardoor wat minder presteerde deze zomer.

Profiel
Daarnaast heeft Kompany een ploeg met verschillende profielen voor ogen. Het profiel van Verschaeren lijkt geschikt voor de nummer tien, maar daar kiest Kompany voor Percy Tau. Op de flank ziet Kompany dan weer liever explosieve spelers, waar Verschaeren niet helemaal zou inpassen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Verschaeren meer speelminuten krijgen bij Anderlecht?

(259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws