Bölöni heeft een probleem: 'Dat is altijd heilig, bij KAA Gent meer dan ooit'

Bölöni heeft een probleem: 'Dat is altijd heilig, bij KAA Gent meer dan ooit'

14-09-2020 09:00
24

Laszlo Bölöni krijgt het zwaar te verduren bij KAA Gent. Zowel supporters als spelers verteren de trainerswissel zichtbaar moeilijk. De druk op de Roemeen is nu al immens, dat merkt ook Ludo Vandewalle. De chef voetbal van Het Nieuwsblad ziet in Bölöni geen trainer voor de Buffalo's.

Bij Antwerp schreeuwde Bölöni vaak om nieuwe spelers en ook bij Gent is dat zo. 'Ook nu lijkt het weinig waarschijnlijk dat de Gentse voorzitter Ivan De Witte aan de wensen van Bölöni tegemoetkomt. De Witte deed al tien aankopen. Het zal toch niet zo zijn dat na het ontslag van Thorup door de preses aan Bölöni werd beloofd dat hij er nog spelers bij zou krijgen? Om zijn systeem te spelen?', aldus Vandewalle.

Zo verwacht de Roemeen toch nog enkele inkomende transfers om ook bij Gent zijn geliefkoosde spelletje te spelen. 'Voor Bölöni is er toch reden om wat extra versterkingen te vragen. Om zijn 4-3-3-systeem te spelen en niet het 4-4-2-systeem waarvoor die spelers werden aangetrokken. Bölöni wil er typische flankspelers bij, maar die werden niet of nauwelijks gehaald.'

'Een topcoach moet ook flexibel zijn. Je kunt een visie hebben over hoe voetbal moet worden gespeeld, maar je bent gebonden aan de beperkingen van je spelers. Dat is slecht nieuws voor trainers die zichzelf overschatten. De specifieke kwaliteiten van de spelers bepalen niet alleen de tactiek, maar ook het resultaat. Dat is altijd heilig, bij AA Gent meer dan ooit', besluit hij.